Har du ett nyårslöfte?

 
Jag tror faktiskt aldrig att jag haft ett ordentligt nyårslöfte. Jo, kanske den gången jag slog vad med mina föräldrar om ett godisfritt år i utbyte om något bra. Kommer dock inte ihåg vad det var. Kommer heller inte ihåg om jag klarade det. Förmodligen inte, hehe.
 
Det finns ju en skräck bland "oss som tränar året runt" i gymmen. I januari fylls gymmen med folk som efter ett par månader (om ens det) är borta. Men den där första tiden är sådär halvkul. Överbefolkat och inte alls det som man är van vid. Dessa människor är alltså inte alltid långvariga. Efter ett tag glöms gymkorten bort och när man inte längre tränar så kanske man heller inte är motiverad att INTE äta den där extra bullen till kaffet.
 
Missförstå mig inte, jag blir verkligen glad av att se människor (som verkligen behöver röra på sig) ta tag i sitt liv och börja lyfta skrot. Oavsett anledning. Ännu mer gillar jag tjejer som börjar upptäcka styrketräningen. Tung styrketräning.
 
Och jag är den absolut sista att peka finger för att någon vill börja träna och äta bra för att se bra ut i spegeln. Varför hymlar vi?? Jag tränar också för att jag vill se bra ut (kanske inte det idealet som härjar i samhället, hehe.. men mitt "se bra ut") .. hälsan kommer av bara farten. Lite på köpet sådär. Men motivationen kommer, med handen på hjärtat, främst från tanken jag har i huvudet. Att jag vill vara muskulös på mitt sätt och samtidigt ligga på en hälsosam fettprocent som fungerar för mig. Sen att jag vill var stark. Ja det säger också sig självt ;)
 
Men alla har vi våra olika anledningar.. och det måste respekteras!
 
OM du avlägger ett löfte om att du ska träna mer och äta mer hälsosamt.. ta det lugnt i början. Jag förstår väl också att det är roligare att gå ut hårt. Men jag tvivlar på att det håller i längden. För vid första motgång (typ en förkylning) så kanske du ger upp helt. Istället för att hålla ut och fortsätta när det är över. Mitt främsta tips är nog att gå till en coach/pt eller liknande. Om du främst behöver hjälp med maten, be om det. Behöver du främst hjälp med träningen, be om det. Eller kanske båda två? Det finns så mycket hokuspokus i media nu för tiden med snabba lösningar och "quickfix" så jag tror människor blir förvirrade och inte riktigt vet vad som passar individen. För vi är faktiskt väldigt olika.
 
Att gå till någon form av coach eller pt som hjälper dig med mat och/eller träning kan även vara en motivationshöjare. Jag kan ta mig själv som exempel. Jag gör ju självklart min satsning för min skull.. MEN.. vetskapen att jag ska gå till min coach varje månad och mäta mig. Jämföra med tidigare siffror. Och faktiskt betala för den tjänsten. Ja, varför ska jag då fuska och inte följa de riktlinjer han ger mig? Snacka om att kasta pengar i sjön.
 
Ett annat tips kan ju även vara att ha ett konkret mål. Helt ärligt så behöver nog alla det. Målet kan ju vara av alla dess slag. Men det ska vara något som får dig att fortsätta även när det är lite jobbigt. Springa ett halvmaraton kanske? Eller bara kunna lyfta upp ditt barn och leka med denne utan att få ont? Eller tävla i någonting? Kanske bara att kunna springa 5 km på en viss tid? Eller kunna lyfta din kroppsvikt i marklyft? Vad det än är så är det meningen att det ska hjälpa dig med din motivation. Du kanske till och med kan skriva upp det på en lapp och sätta upp någonstans i ditt hem. På badrumsspegeln kanske? :)
 
Oj, nu blev det massor med text ser jag. Jag som bara tänkte skriva av mig litegrand. Men du, tänk på att vara snäll mot dig själv. Du skulle troligtvis aldrig låta någon annan trycka ner dig som du kanske gör mot dig själv ibland. Ingen är perfekt och alla gör misstag. Det är hur du tar dig vidare efter det misstaget som gör dig stark. Kom igen, du fixar det! :)
 
.. och är det något ni vill se mer om i bloggen, så säg till. Så kanske jag kan fixa något ;)
 
Mitt nyårslöfte? Nja, tror inte jag har något. Har lärt mig så mycket om mig själv det här året att jag är rätt nöjd över den allmänna vardagen just nu. Och jag har ju redan hoppat på min satsning som även går in i nästa år. 2015 kommer bli grymt. Ingen aning om vad som väntar förutom tävlingen.. men det ordnar sig alltid!