Tredje mätningen är genomförd!

Sådär, ja men det var väl ingenting att vara nervös över säg.. hehe. Jag har varit toknervös senaste dagarna, så jag har inte pallat att skriva om dagens mätning. Idag vid två-tiden var jag ut till coachen på IronSport. Och det gick suuuuuper!!
 
Ställde mig först på vågen och fick en smärre chock. Typ upp ett par hekto om jag kommer ihåg kroppsvikten sen senast. Lugn nu Malin, tänkte jag, det är mätningen som betyder någonting inte vikten. Sen mätte han. Bland annat mätte han på baksida lår för första gången. Han förklarade att det inte är någon idé att mäta där i början eftersom det fettet oftast sitter rätt hårt. Sen tog det ett par minuter innan han skrivit in allt på datorn. Det var lite ångestfyllda minutrar. Såg framför mig att jag gått upp i fett överallt!!
 
MEN, siffrorna var ju tokbra jööö :D
 
Fattar ni nu varför vågen är helt jävla värdelös om man ska mäta framgång på det här viset?! Jag hade gått ner 1,2 kg i fett vilket jag är stolt över. Men jag är nog ännu mer stolt över att jag lagt på mig ytterligare mängd muskelvikt sen sist, närmare bestämt 1,5 kg. Får la hoppas det är på axlarna och ryggen ;)
 
Lägger även upp sifforna på respektive kroppsdel så ni får se framgången. Ändringarna är sen senaste mätningen och står inom parentes.
 
Jag är definitivt nöjd!
 
Nu har man ytterligare mer motivation att fortsätta fram till nästa mätning. Jag trodde först att jag skulle få nytt matschema också men coach sa att eftersom jag går ner i fett och upp i muskelvikt så behöver vi inte ändra något för tillfället. Skulle jag stå still skulle det vara annorlunda. Jag frågade om det inte gick för långsamt (mest av nyfikenhet), då skrattade han bara och sa att det var helt lagom. Det är ju ändå ca ett år kvar och sånt här är bra att skynda långsamt till. Jag vill ju kunna må bra under tiden och det finns ju faktiskt en anledning till att jag börjar så långt i förväg.
 
Efter mätningen körde jag ett benpass på Member24 på Erikslund.. mer om det i nästa inlägg :)
 Kommentarer
» Elin

Lite vilseledande rapportering av resultatet, tycker jag. En kropp består ju inte bara av muskler och fett. Det som inte är fett kallas på engelska Lean Body Mass och inkluderar vatten och organ m m. Det framgår inte av pappret. Eller har jag missuppfattat?

Svar: Hej! Vet du Elin, jag är tyvärr inte 100 på alla uttryck för att kunna svara på din fråga/påstående korrekt. Däremot kan jag i alla fall säga att "muskelvikt" på papperet inte bara innebär muskler. Utan den vikt som -inte- är rent fett. Du får nog fråga en utbildad pt som kan kalipermätningar för att svara på den frågan. Jag koncentrerar mig mest på fettprocenten.. :)
Malin

» Elin

Det låter som rätt fokus! Det var bara det att du skrev att du gått upp 1,5 kg i muskler och grejen är att det är ju inte bara muskler.

Svar: Jag tänkte nog inte på vad jag skrev riktigt ;) skulle självklart skrivit muskelvikt!
Malin


Kom ihåg


Trackback