Julstök, handling och matlådefix!

Bröd bröd bröd.. vem gillar inte bröd? :D Efter att (bland annat) fått ansvar för brödet till julafton i år så började jag kolla runt lite efter lite mer juliga bröd. Visst, vörtbröd. Alltid gott. Men det där med jäst och degar som ska jäsa och kavlas ut. Nää, pallar inte det. Efter ett tag hittade jag ett pepparkaks/bananbröd på Ida Wargs blogg.
 
Jag skriver ut receptet (så som jag bakade det) här så slipper ni gå in där om ni inte vill;
Själv dubblade jag allting och bakade två bröd.
 
3 stora mogna (mosade) bananer, ca 400 gram
1,5 tsk vaniljarom
1 dl valfri mjölk
0,75 dl agave
1,5 msk vinäger
1 tsk bikarbonat
6 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5 dl glutenfritt havremjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader, blanda mosad banan, vaniljarom, mjölk, agave och vinäger i en bunke. Blanda resten av ingredienserna i en annan bunke. Blanda sen ihop allting till en smet. Smörj en brödform med valfritt fett och häll sedan i smeten och ställ in i ugnen. Låt grädda i 33 min. Stäng sedan av värmen utan att öppna luckan. Låt stå 10 min till. Ta ut och låt svalna på galler innan du skär upp det. Jag kan tänka mig saltat smör och en god vällagrad julost på.. mums! Imorgon får jag smaka :)
Vad har annars hänt idag då? Jo, jag startade med en mätning hos coach som gick helt enligt planen. Fettet går neråt och han sa att det syndes främst på benen den här gången. Thank lord! Det lossnar även där. Haha. Fortsatte till ICA Maxi för att handla, djuraffären för att handla mat och lite julsnacks till kissarna och for sen hem för brödbak, efterrättsmagi och matlådefix. Efterrätten till imorgon blir den gudomliga Oreo-kola-chokladpajen som jag testade i somras. Ca 12.000 kcal i hela kakan. Mohahahahahaha! Mums.
 
Nu har jag äntligen landat i soffan efter en sväng med snabeldraken och ska vila ett par timmar innan det är dags för gym, cardio och till sist nattpass. Första av fyra under juldagarna. Hoppas ni har en riktigt fin jul.. och om ni har barn hemma så låt det bli en vit jul. Puss på er!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback