Post-christmas-thoughts


Såååååååå, det har blivit en hel del träning den här julen. Träning, jobb, sova, julfirande, träning, jobb, sova, vila, träning, jobb, sova, vila, träning, jobb, sova, träning. Jag hann fira ca 5 mysiga timmar med min familj och släkt på julafton men för övrigt så har jag mest umgåtts med mina tappra kollegor som jag jobbat dessa fyra nattpass med. Jag klarar mig inte ett helt nattpass utan att träna innan. Varken mentalt eller kroppsligt. Jag behöver energin. Om den sen kommer från pwon eller endorfinerna eller både och är mindre viktigt.
 
Många blir imponerade av att jag tränat hela julen. Jag kan säga direkt att det hade sett likadant ut om jag varit ledig. Är man ledig finns det ju ännu mer tid för träning.. plus socialt samspel och mys med folk man tycker om. Mitt svar till de som undrar hur jag lyckas brukar i alla fall vara att jag gjort träningen till en del av min vardag.
 
Mitt bästa tips för att lyckas hålla igång med träningen (även storhelger, semestrar och efter sjukdom) är att ha som mål att göra träningen till en vana. En naturlig del av både vardagar och helger. För till slut kommer du att planera in träningen oavsett vad du har planerat annars. Sen hur ofta detta innebär att du tränar.. det beror ju på syftet. Ibland kan jag tycka att det är skönt att träna varje dag för då är det liksom inget tjaffs. Träningen ska bli av. Men samtidigt så skulle jag för aldrig få dåligt samvete för en oplanerad eller planerad vilodag. De kommer alltid med jämna mellanrum. Ångest ska aldrig vara en del av din träning. Då kommer den defintiivt inte bli långvarig i ditt liv.
 
Träning är ju inte alltid rolig heller. Ibland inte innan du väl är där. Ibland heller inte i början eller under tiden. Men efteråt känns det alltid bra att man gjort någonting. Jag skulle nästan kunna sätta min högra hand på att det inte finns någon som tycker träning är 100% roligt varje gång. Så förvänta dig inte heller det. Du blir bara besviken. Efter ett tag kommer du lära dig vad som fungerar för just dig, vad som får dig motiverad. För mig är det en salig blanding av snygga träningskläder, pwo, musik, förväntningar och känslan av att bli lite lite starkare varje gång.
 
På grund av flyttade ätardagar så har jag haft sinnesjukt bra energi på gymmet. Har orkat det mesta jag planerat i förväg och ökat i vikt på de flesta övningar. Har även testat på lite nya övningar och svettats lite extra under cardion. Perfekt.
 
Idag har jag haft en ynka ledig dag och nu väntar kvällspass mån/tis innan jag får ha fyra lediga dagar över nyår tillsammans med min sambo och två av mina bästa vänner. Vi ska äta massor med god mat, dricka kall bira och spela sällskapsspel tills vi inte orkar längre. Vi ska inte glömma tolvslaget.. och sen ska vi däcka här i lägenheten och tillbringa hela nyårsdagen med film, godis, pizza och massor med pepsi max :D
 
.. och den 1 januari så ska jag INTE glömma bort att betala årets tävlingslicens. Woho!
 
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback