That moment!!! .. nr 2611 i ordningen

I brist på annat så får ni ytterligare en bild från tävlingen. Veckan fortskrider, vinsten känns fortfarande aningen overklig och just nu kämpar jag mest med allt ätbart. Alltså ALLT ätbart.. som jag vill stoppa i matluckan. Oavbrutet. Hela tiden. Jag behöver nödvändigtvis inte vara varken hungrig eller sugen på något speciellt. Bara det faktumet att jag "kan/får" räcker. Då vill jag äta det. Nu har jag lyckats ha någorlunda bra karaktär.. men den är lång ifrån där jag anser att den borde vara.

Det är det här som coach varnade mig för. Att tiden efter tävlingen skulle bli mer jobbig än tiden innan. Nu, sex dagar efter min andra tävling, är jag totalt beredd att hålla med. De här första dagarna har jag typ förätit mig på proteinbars för att INTE föräta mig på "vanliga" chokladkakor. Bättre med innehållsrika kalorier än massa tomma såklart. Men man kan ju liksom inte äta 4-5 st per dag för det. Nu är det i alla fall slut på proteinbarsen jag köpte på tävlingen.. så nu är det inte riktigt lika lättillgängligt. Haha. Snacka om att man är förstörd. Kan inte ens ha bars hemma ;)
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det här med all föda. Jag äter ju fortfarande bra mat enligt plan. Gröttfrulle som vanligt, mellanmål med kvarg och banan, ett par riskakor som mellanmål, måltider med bra mat och mindre kolisar. Men emellan måltiderna, det är då barsen åker fram.. och någon chokladkaka.. och någon kanelbulle. Det är inte riktigt ätandet i sig som är det jobbiga (jag får absolut ingen ångest när jag äter det), utan det är anledningen ATT jag äter det oroar mig. För att jag kan. Och den impulsen jag måste hejda.
 
Detta är däremot någonting jag ska ta tag i mer på allvar efter min semestervecka nästa vecka. Det ultimata hade såklart varit att ha semesterveckan den här veckan. Då hade jag både fått ett bra break i eventuella matcheman samt en helt träningsfri vecka med vila. Men nu ser det ut så att jag tränar lite lugnare denna vecka och så kommer det bli mer vila nästa vecka :)
 
Jag förstår att allt detta låter lite halvt illa.. som att jag börjar få problem med min syn på mat. Men så är det inte. Jag försöker bara utvärdera min syn på maten för att INTE få problem. Jag vill inte börja få ångest över saker jag äter, däremot måste jag börja fundera på varför jag vill äta hela tiden. Mitt mål är ju att äta ordentligt med bra mat för att kunna bygga muskler. Bli en bättre tävlingsversion av mig själv.. och för det krävs bra energi, bra kalorier och bra mat. Jag får helt enkelt hoppas att "hetsätandet" successivt trappas ner :P
 
Jag vill milt påstå att det här tävlingsdietandet verkligen inte är en dans på rosor. Att i lördags ha varit i mitt livs bästa form rent visuellt.. och dagarna efter ha gått upp ca 5 kg i ren vätska.. se att man är mer uppblåst. Nej, det är inte roligt. Men det är en NATURLIG del av en tävlingsdiet. Ingen kan ligga så lågt i fettprocent och vara så torr som man är vid en tävling. INGEN! Speciellt inte kvinnor. Jag ska gå upp i vikt och det vet jag om.. men det är mycket lättare att säga eller skriva det än att gå igenom det själv. Att kunna hantera det är nog en av de viktigaste mentala aspekterna att jobba på om man ska tävla.
 
Om ni förstod en enda mening av detta så hoppas jag ni förstår mig.. och inte missförstår mig ;) haha! Nu ska jag snart iväg på lunch med coach. Snacka tävling, byggning och framtid. Spännande!!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback