- Malins klagan -

Ja, ni såg ju kanske att jag skrev ett inlägg om att jag var tillbaka på banan och bla bla bla.. och ja, till viss del är det sant. Men samtidigt kände jag idag att jag verkligen måste ta och ta mig i kragen. Ja, jag är frisk och kan träna på som vanligt igen. Men kostmässigt och mentalt är jag inte där än.
 
 
 
För lite mer än en vecka sen slutade jag med mina minipiller och började med Natural Cycles. I våras kom jag nämligen till en punkt där jag på allvar ifrågasatte varför jag stoppar i mig dessa hormonpiller i tid och otid. Biverkningar med mini-piller; "viktökning, huvudvärk och humörförändringar samt minskad sexuell lust". Seriöst, varför tar man skiten egentligen?! :P
 
Jag har käkat mini-piller samt p-piller i snart 17 år nu men har alltså sen en vecka tillbaka slutat helt till förmån för detta nya preventivmedel. Enkelt förklarat så fungerar det så att du tar din temp varje morgon det först du gör när du vaknar. Siffran matar du in i en app på mobilen och med hjälp av den så vet du när du har röda och gröna dagar. Detta är kliniskt testat och jag har stora förhoppningar. Det tar en tid innan appen "lärt" sig din personliga menscykel, du matar in när du har mens etc.. men när det väl börjar fungera så tror jag det kommer gå galant.
 
MEN.. och nu kommer vi till saken som jag känner påverkar min kost för tillfället.. och det är att jag inte haft en normal aptit sen jag slutade med pillerna. Jag har även känt en liiiíiiiiiten antydan till illamående lite titt som tätt. Detta är INTE någonting som gynnar mitt dietande och jag börjar mer och mer förstå att det var en bra sak att sluta med hormonpillerna.
 
Jag blir så besviken på mig själv att jag inte klarat den här första dietmånaden som jag tänkt mig. Visst, det kan ta ett tag att komma in i det. Men ändå. Värdelöst är vad det är.
 
Sådär, nu har jag fått klaga av mig lite. Tyckt synd om mig själv. Imorgon tar jag i mig själv.
Battle, 2 april.. nu kör vi!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback