Hjärnan spelar roll!


Den här skylten står sedan ett par veckor tillbaka på mitt gym. Det är en perfekt påminnelse om att hela tiden försöka jobba på det mentala. Andra kanske tolkar den annorlunda, men jag tolkar det som att jag inte ska jämföra mig med andra jämt och ständigt. Att se att någon tar mer vikt än dig på gymmet exempelvis.. och sen bli besviken på sig själv för att man inte tar samma. Jag är expert på det, tro mig!
 
Tävlingsmänniskan i mig har alltid velat vinna, vara snabbast, bäst och helst långt framför alla andra. Detta har ofta lett till att jag varit blyg/feg på att testa nya saker och snabbt avfärdat aktiviteter jag inte känt mig bra på. Men med lite jävlar anamma och en hel del mognad (som kommer med åren) så har jag bit för bit försökt att utmana mig själv att inte tänka i de negativa banorna.
 
Oavsett om du tror att du kan, eller om du inte tror att du kan, har du helt rätt.
 
Det ligger så oändligt mycket sanning i det och det är någonting jag aktivt har fått utveckla hos mig själv. När jag inte tror att jag utvecklats mentalt de senaste åren så brukar jag iakta de i min närhet som är ett X antal år yngre än mig. Jag har några i mitt bandylag exempelvis. Många gör samma misstag mentalt som en annan gjorde i sina yngre år. Det vanligaste är exempelvis att säga något i stil med "det där kommer jag inte klara" när man ställs inför en nya utmaning. Innan personen i fråga ens testat! Snacka om att trycka ner sig själv i fotknölarna.
 
Här bara älskar jag Pippis tankesätt;
 
 
Det är så extremt simpelt i sin enkelhet! Jag tror att om alla visste hur mycket hjärnan spelar roll i sin egna fysiska prestation så skulle ingen någonsin tänka en negativ tanke. Meeeeeeen, det är ju såklart lättare sagt än gjort.. så vad sägs om att börja med små babysteg. Ta en tanke i taget. Börja med det du ofta klagar på eller tycker är svårt. Öva på att tänk positivt och att även sprida det högt. Det kommer smitta av sig och det kanske kan få andra att tänka i samma positiva banor.
 
Sen utvecklar du det. Övning ger färdighet. Snart är vi alla bossar över våra egna tankar :)Kommentarer

Kom ihåg


Trackback