Tänker på vegetariskt ibland

 
Har haft en period med mycket biffar och burgare. Nötfärs, kyckling, kikärtor.. och senaste testet; rödbetor. Biffar går ju att variera i det oändliga med massor av olika kryddor och tillbehör. Man kan göra olika burgare med massor av olika bröd.. eller så kör man helt enkel en vanlig sallad med en god kall sås gjord på kvarg.
 
Denna gång blev det; rödbetor, halloumi, bönor, sambal oelek, persilja, kryddor och lite glutenfritt mjöl som jag hade hemma. Rev och blandade och lät det stå i kylen 10 min innan jag stekte dem i smör. Köpte brioche-bröd och gjorde en egen kalorisnål coleslaw till. Det blev en succé! Ovanlig smak på rödbetsbiffen, men definitivt tummen upp.
 
Jag lockas lite av tanken att äta mer vegetariskt. Jag älskar kött, men det går inte att komma ifrån djurhållning, klimat och den enkla faktorn att vegetariskt kan vara så fruktansvärt gott och nyttigt. Men fullblodsvegetarian kommer jag nog aldrig bli.. men man kan ju alltid experimentera lite :)







Kommentarer

Kom ihåg






Trackback