Dietspöken


Jag har känt mig så himla bra den senaste veckan. Som att ingenting kan stoppa mig och dieten går som på räls. Jag vet inte om jag ser fel eller om det verkligen verkligen är så, men jag börjar se mer och mer konturer på kroppen. Vissa tights sitter lösare och jag känner mig tajtare över lag. Samtidigt så har jag inte tappat nämnbart mycket styrka på gymmet. Antingen allt det, eller så spelar min hjärna mig ett rejält spratt. Eller så är det mitt mentala som försöker förtränga sockret och fettet jag inte kommer äta förrän på kvällen den 2 april :D
 
Jag kastades i alla fall hastigt tillbaka i någon form av verklighet idag när jag kollade igenom anmälningslistan till mina två kommande tävlingar. Gaaaaahhh. Inte för att jag på något sätt känt mig säker tidigare.. men nu har det anmält sig några rätt tunga namn i mina klasser. Jag känner mig som en liten första-plättare på lågstadiet. Totalt oerfaren och typ vafan-gör-jag-här-känsla.
 
Enda anledningen att jag känner mig lugn är nog för att det är exakt den känslan min coach förmedlar till mig. Lugn.
 
Mätning imorgon btw. Sen massage. Men först mätning. Jag vill väga mig imorgon direkt när jag vaknar men jag ska försöka att låta bli. Men då kommer jag vara så sjuuuuukligt nervös sen när jag ska väga mig hos coach. Snälla snälla snälla, jag har skött mig de här två senaste veckorna. Kom igeeeeeeeen kroppen!
 
Just det, jag fick min färdiga bikini i brevlådan i förrgår. Daaaaamn, min bikini är cool. Annorlunda från hur BF-bikinis brukar se ut och helt och hållet JAG! Mia kan sin sak, det här kommer bli grymt.
 
Körde axlar idag, fortsatte med cardio på cykeln.. och.. avslutade INTE med posering. Okej, jag måste bli bättre med poseringsträningen. Det blir åtminstone roligare ju hårdare man blir :)
 
 Pass på!

 
Jag brukar aldrig krångla till det med benpassen. Jag har upptäckt att jag håller fokus bättre om jag håller mig till några få övningar för att sedan variera set-antalet från träning till träning. Nu under bandysäsongen blir det sällan några rena benpass men med tanke på uteblivet ispass den här veckan plus att helgens match är på söndagen.. så kändes det dumt att INTE passa på att dra av ett underkroppspass.
 
Knäböj 5 set, 50/50/60/70/50 kg ca 8-12 reps per set
Sumomark 5 set, 50/70/70/70/50 kg ca 10 reps per set
Omvänd hacklift 5 set, 50/60/60/60/60 kg ca 10 reps per set
Benspark 3 set, 40 kg ca 10-15 reps per set
 
Bensparken är alltid till för att klämma ur det absolut sista ur benen. Skaplig mjölksyra man bygger upp :D
 
Efter benpasset så fick dagens cardio bli en kortare frisk promenad med min pingla Lina. Vi hade en hel del att prata ikapp om då vi inte setts på ett tag. Mycket tävling, träning och kost :D
 


Fullspäckad helg

 
Daghelgen är äntligen FÖRBI! Usch, vilket kaos. Massor med jobb och övertid på de två 10-timmarspassen fre/lör. Söndagen var hektisk men vi fick åtminstone gå hem i tid. När allt går i ett på jobbet utan minsta lilla vilostund.. det tar på krafterna!
 
Fredagen gick oväntat bra kostmässigt. Jag kände verkligen att jag hade kontroll över energi-nivåerna och jag hade inte något överdrivet sug efter socker och fett. Körde ett snabbt benpass på jobbets gym efter arbetspasset och for sedan iväg för att handla inför kvällens bakning och lördagens frukost. Det bakades dumlekakor och jag testade att göra glassbröd.. som inte blev så bra som jag trodde. Hehe.
 
Lördagen startades med 30 min cardio på löpbandet med en halv påse dumle. För att jag kunde såklart. Fortsatte med fyra riskakor med nutella och banan innan jobbet började. Sen käkade vi våfflor till frukost.. och ja, dagen fortsatte på den nivån rent kostmässigt. På kvällen blev jag hembjuden till Lisa & Pär på lite mello-mys och de bjöd på en jättegod svamp-risotto. Carro & Emelie var där också så jag fick lite extra mys med min favorit-Levis! Jättetrevlig och lagom kväll med mina vänner med familjer :)
 
 
Söndagen innehöll, förutom jobb, även träning och en middag hemma hos mina föräldrar. Vi firade att de hade bott i samma hus i 20 år och de hade ansträngt sig med dietvänlig mat till mig, ångkokt vit fisk med purjolök, pressad potatis och goda grönsaker. Så himla goa, mina föräldrar är tametusan något extra! Väl hemma senare på kvällen lyckades jag precis hålla mig vaken tills Tommy kom från jobbet vid halv tolv. Sen däckade jag tungt och var utslagen hela natten.
 
Idag är jag visserligen utsövd men jag är samtidigt extremt seg efter helgen. Dock så orkade jag med en promenad imorse och ikväll är det dags för dubbelpass med is och PT-Patrik :D