Om diethumör, kvinnligt humör.. och vanligt humör.

Jag måste ventilera en sak. Jag har märkt det genom hela min uppväxt, enda sen jag fick min första mens.. och jag märker det dubbelt upp nu när jag dietar PLUS har mens. Nämligen den allmänna uppfattningen att en kvinna inte "kan" eller "bör" bli upprörd utan att ha PMS. Eller att en dietande kvinna (eller man för den delen) inte kan bli upprörd utan att det har med kaloriunderskottet att göra.
 
Detta är såklart högst individuellt.. men JA, jag blir extra EXTRA svängig i humöret dagarna innan mens och JA, stubinen kanske är något kortare på kvällen under diet när energin i kroppen är som lägst (och jag samtidigt inte får slänga i mig en banan dränkt i nutella).
 
Men det ena utesluter väl tametusan inte det andra. Någon kan ju fortfarande ha betett sig som ett as, någon kan ju fortfarande ha vräkt ur sig någonting dumt eller någonting kan ju fortfarande ha gått fel för stunden. Att man är lite mer on edge tar ju sällan bort grundorsaken till varför man tänder till, man kanske helt enkelt inte kan kontrollera sina känslor på samma sätt som i vanliga fall.
 
Hur många gånger har man inte fått frågan ställd till sig om det är lingonvecka när man blivit lite för arg på en irriterande individ? .. och med handen på hjärtat ni som brukar ställa den frågan, brukar humöret på vederbörande person bli bättre?? Nej, precis. Snarare sämre. Orsaken till detta fenomen är heller inte varken pms eller låga energinivåer.. det är för att ni totalt har ignorerat en annan människas känslor och reaktioner.
 
Det är vad jag känner om ämnet i alla fall.
Men vem vet, det kanske bara är en kombination av dietande och mens..? ;)
 
 Kommentarer

Jag håller helt med dig. Det gäller även under graviditeten. Då får man inte lacka ut utan att de ska kallas gravid hormoner:p

Svar: Ja det kan jag tänka mig! Vi får helt enkelt försöka förklara för folk att de kan vara idioter ändå, trots pms, diet eller graviditet :D
Malin


Kom ihåg


Trackback