Fluff fluff

 
En god vän till mig gav mig inspiration att skriva ett inlägg om ett mellanmål jag tycker om av många olika anledningar! Det var min förra coach Carina Isaksson som introducerade mig för underverket.. och med tanke på hennes meriter så borde ni alla dra slutsatsen att det är värt att testa ;)
 
Det handlar såklart om äggvitefluffet. Det mättar mycket bra samtidigt som det innehåller få kcal (äggvita=40 kcal/100 gram) och har en hög protinhalt. Det är laktosfritt och dämpar eventuella sötsug. Massor med fördelar i ett och samma mellanmål helt enkelt!
 
Du behöver egentligen bara två ingredienser, en visp och en ren och torr bunke. Ingredienserna är äggvita (antingen på bunke eller separerat från ägg) och kaseinpulver. Kaseinpulver är ett sorts proteinpulver. Vill du inte använda kasein så kan du alltid smaksätta med någonting annat. Kanske kakao och sötningsströ? Eller vaniljpulver och kanel? :)
 
Du vispar helt enkelt äggvitan tills det blir hårt och fluffigt och blandar sedan försiktigt i smaksättningen. Låt det stå i kylen i 10 minuter innan det äts så sväller det och blir lite som pudding i konsistensen :)
 
Tips på kaseinpulver; Body Science Casein med smaken Double chocolate almond.
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback