Dag 3

Idag har jag haft vääääääldigt mycket mer energi än igår. Somnade typ sittandes igår vid 18-tiden. Sätter mina pengar på att dagens energi har med min 11 timmars sömn inatt. Sömn gör så mycket! Speciellt när jag utsätter kroppen för det jag pysslar med den här veckan. Peekweek.
 
Var och solade idag också. Lite färg är alltid snyggt. Man ser musklerna lite bättre om inte annat ;) Solade på Happy Island här i stan och kan verkligen rekommendera det. Bra och fräscha lokaler och trevlig personal.
 
Är så himla glad, var till coach idag och vägde mig. Har även vägt mig varje morgon nu sen i söndags och jag har tappat minst ett kg per dygn sen dess. Ren vätska som rinner av mig. Imorgon kapas saltet och jag förväntar mig stordåd. Typ ;) Vägde 65 kg prick idag och det innebär 5 kg från min förra tävlingsvikt. Sen får man ju bara hoppas att man lagt på sig något hekto muskler sen sist, så det gör ju ingenting om man hamnar lite högre. Dock förväntar jag mig inte att jag lyckas vara lika hård som sist. Vilket ska ändras till Tyngre Classic!
 
Just nu lagar jag krydd- och saltfri kyckling och sparris till imorgon. Kycklingen kör jag bara som den är i ugnen och sparrisen kokar jag. På kvällen sen ska jag äta tre portioner med ris och päron. Jag är i extas!!! Får allt som allt äta 150 gram ris. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, man jagar bort all form av kräsenhet när det kommer till mat när man går på en tävlingsdiet! Tänk på det om ni någonsin bjuder mig på mat. Har aldrig riktigt varit kräsen och har alltid ätit det mesta.. men nu är det ännu bättre ;)
 
Har blivit en del poseringsträning den här veckan också. Den stillastående poseringen kan jag inte göra så mycket åt kanske, men gången och vändningarna går alltid att träna lite extra på. Mardrömmer vore ju att snubbla på scen liksom :D Den första bilden här nere är från igår och den andra är från idag.
 
 

Nu ska jag se veckans avsnitt av "Gympaläraren" och sen ska jag försöka sussa.
Ska drömma om kolhydraterna jag ska äta imorgon :DDag 1


Idag är det första dagen på min tömning/laddnings-vecka och jag har haft väldigt bra med energi.. fattar inte varför egentligen. Jag gick nämligen upp tidigt till dagpasset, har enbart ätit 150 gram potatis som kolhydratskälla och fick till ett bra axelpass efter jobbet. Man får passa på att njuta.. jag är sjävklart glad att det är smärtfritt hittills.
 
Jag har tänkt på en sak, jag hoppas ni inte uppfattar mig som grinig eller att jag bara klagar här och/eller på Instagram. Det är inte riktigt det som är meningen och uppfattas jag så så får jag helt enkelt formulera mig annorlunda. Det jag vill förmedla är att en satsning som den som jag gör kräver uppoffring och är inte någon dans på rosor. MEN, som Carina alltid brukar säga.. det är självvalt, ingen tvingar dig, sluta klaga..
 
Jag anser att det är skillnad på att prata av sig, bolla tankar/ideér och att klaga för klagandets skull. Jag menar, frågar någon hur det är så är jag ärlig. Men jag tänker inte salta sanningen för att få mig att framstå som ett offer. Det är inte min plan. Men folk vill ha ärliga svar; det är inte alltid guld och gröna skogar! Punkt.
 
Däremot så kommer en ständigt beklagande människa att framstå extremt oattraktiv och det är det sista jag vill för mig själv. Jag inser redan nu till den här dieten att jag lärt mig någonting från i somras och min senaste diet. Humöret är bättre, jag uppskattar maten på ett annat sätt och jag känner mig inte fullt lika isolerad. Lite, men inte mycket :)
 
Dag 1 på min tömning alltså och jag dricker vatten för fullt. Springer på toa som en tok.. och har nog skrivit ca 14 olika listor för att inte glömma allehanda saker den här veckan. Det är packning som ska packas, hår som ska färgas, kropp som ska rakas, mat som ska lagas, muskler som ska masseras. Och någonstans där emellan ska jag hinna jobba, träna och pussas med sambon. Som för övrigt är tokförkyld just nu så han får INTE någon puss. Kände av en svullen och smärtsam hals igår men lyckades skrämma bort det med en shoppingtur på apoteket ;)
 
Poseringsträningen prioriteras även den lite mer och jag tycker jag börjar sätta vändningar, vinklar etc. Återstår bara att klara av det utan spegel framför domare och publik! Hehe.
 
Hoppas ni håller tummarna för att min tömning går som den ska och kroppen förlorar tillräckligt med vätska. Hade jag trott på Gud hade jag bett till honom varje kväll, men era tummar fungerar nog lika bra!
 
 Workshop

 
Jag behöver skriva av mig lite. Jag har minst sagt haft en omtumlande dag. Jag börjar från början..
 
Dagen har inneburit workshop med bästa Carina Isaksson och Cecilia Benjaminsson. Även grymma Semiran Dag och Madde Myhr var där och peppade och delade med sig av kunskap och erfarenheter. Vi började med lite klackträning, rörlighet och fortsatte in på poseringsträning med klackarna och genomgång av nya I-walken. Efteråt var det dags för träning. Tabata med Carina och löppass med Cicci. Galet jobbigt såklart mitt i brinnande diet, men jag hade förberett mig mentalt och med pwo i högsta hugg så tyckte jag att det gick väldigt bra.
 
Löpningen byttes dock ut för min del och ersattes av 20 min rodd med självaste Mr Tyngre!! Aningens starstruck. Jag och min fina team-mate Carina svettades ikapp med Alex och körde igenom 20 stycken 20/40 skapligt jobbiga ro-för-livet-intervaller. Självklart blev det en liten fotografering efteråt när vi var som absolut mest svettiga och trötta ;)

 
Efter träningen så var det dags för lite föreläsning och erfarenheter från Carina och Cicci. Väldigt användbart och man har skapligt mycket att lära sig om sig själv om man ska bli långvarig i denna sport. Mycket mental träning, motgångar och jävlar anamma! Men jag älskart!
 
God lunch (självklart nyttig men sprängfylld med bra energi) avslutade dagen och jag fick lite ensamtid med Carina då hon drog in mig i ett rum när allt var slut. Hon ville snacka lite om min form och fråga hur jag känner mig inför Battle. Utan att gå in allt för mycket på allt vi pratade om så berättade hon i alla fall att hon märkte att jag var stressad, speciellt mentalt. Detta syns direkt på min form har både jag och hon lärt oss sen sist. Hon sa att jag inte riktigt var i den form jag var inför mina förra tävlingar och att hon var orolig att jag inte var mentalt förberedd inför nästa helg. Förhoppningar etc. Jag suger alltid åt mig allt hon säger som en svamp.. och jag respekterar allt hon säger. Uppskattar att hon bryr sig och det är därför hon är sån stor stjärna i mina ögon. Hon gav mig inga direktiv, det var inte ett sånt samtal, men hon sa åt mig att ta mig en funderare beroende på hur min tömning går nästa vecka. Ja, i alla fall.
 
Jag känner så här, och det förklarade jag även för henne och hon förstod; jag är HELT till hundra procent inställd på att tävla. Jag förstår att min form inte är som den var i somras.. jag ser det i spegeln och jag ser det på vågen. Jag har väl egentligen hela tiden sett Tyngre Classic som "huvudtävlingen" och Battle som en jäkligt bra erfarenhet. Jag har absolut inte några som helst förväntningar på min form och placering på Battle. Jag har inte ens förhoppningar om någonting. Jag gör mitt bästa och planerar att ha så kul jag bara kan. Den erfarenhet jag plockar upp på Battle kommer vara ovärdelig. Färgläggning, ytterligare en tömning, hur fungerar kroppen efteråt.. etc etc. Sen har jag ytterligare tre veckor på mig att förbättra fysiken.
 
Jag förstår att alla fungerar olika mentalt, det är uppenbart. Men JAG fungerar på det sättet att jag behöver bestämma mig helt för att sedan kunna hålla fokuset mentalt. Någorlunda. Om jag skulle dra mig ur nu (vilket jag absolut skulle kunna göra.. jag skäms inte för det) så skulle mitt psyke bara skratta åt mig nästa gång jag bestämmer mig. Jag är helt enkelt inte redo att inte tävla. Haha. Jag vill tävla, jag vill ha roligt på tävlingen. Eftersom jag inte har varken förväntningar eller förhoppningar på min form så ska jag även se till att ta det så lugnt som möjligt nu innan. Göra exakt som coach F säger, följa tömningsschemat, inte övergöra saker, vila tillräckligt, sova tillräckligt. Sen får jag helt enkelt se hur kroppen ser ut :)
 
Som en sista mental boost så åkte jag med sambon till jobbets gym, gick 35 min uppför på löpbandet och gick sedan 30 min hem. Bara för att slå soffpotatisen som hellre ville ligga kvar och dricka Pepsi Max i soffan!
 
Fy bubblan va jag längtar till nästa helg! Jag lovar, jag ska göra mitt allra bästa och samtidigt ha för j-vla roligt.