Low days..

 
Under min förra tävlingsdiet hade jag några få riktigt låga dagar, när allt var 100 ggr värre än vanligt. Eftersom det är min egna upplevelse så är det lite svårt att förklara. Det är liksom inte bara att jag är på dåligt humör och har låg energi. Det känns som att ingenting är bra! Ingenting. Ingenting är positivt, ingenting kommer bli bra på tävlingen och ingenting går min väg och alla är mycket bättre än mig. Jag är inte nödvändigtvis mer irriterad men kan säkert uppfattas så av omgivningen. Känslan är så stark att jag stundtals blir arg på mig själv för att jag tillåter mig känna så.
 
Idag är lite en sån dag, typ. Tolv timmar övertid inatt mellan 20-08 kombinerat med dålig sömn och fem dagar in i min kost-kaos-fisk/potatis-vecka.. och min hjärna blir galen. Det är bara ren tur att jag är ledig och enbart har träningen inplanerad. Resterande tid har gått åt till de senaste sex avsnitten av Greys Anatomy.
 
Om jag funderar på vilken den gemensamma nämnaren är runt dessa dagar så slutar det alltid med att jag kommer fram till att jag sovit extremt dåligt nätterna innan.
 
Visst, det här med utebliven sömn vissa nätter är ingenting nytt. Varken för mig eller för någon annan. Man drabbas av det lite då och då och kämpar sig igenom det. Men när man pressar kroppen så pass hårt som man gör i slutet av en tävlingsdiet, med mycket träning och mindre mat, så är det en jäkla skillnad! Så mitt fokus nu den sista tiden innan tävlingarna är att få så bra sömn som möjligt, hela tiden, varje natt. Men lite hjälp på vägen av:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Axelpasset idag gick bra, bortsett från en sträckt nacke. Typiskt. Kvartsfinal 1 av 2 imorgon och jag är stel som en pinne. Så vi smörjer helt enkelt med reparil och hoppas på det bästa. Om inte annat så får jag helt enkelt bara bita ihop. Så här tränade jag i alla fall idag:
 
7 set snebänk i smithen, pyramidset
5 set facepull superset 5 set omvända hantelflyes
5 set kabellyft åt sidan superset 5 set rotator utsida CC
5 set hantelpress
 
Avslutade med en kombination av hantellyft åt sidan, vridning framåt och till sist lyft uppåt framför ansiktet. Haha, kanske får filma den någon gång så ni förstår vad jag pratar om. Kör med låga vikter och har fokus på att verkligen pressa ur det sista ur axlarna. När jag är trött med den första vikten sänker jag ett par kg och krämar ur ytterligare.
 
Nehe, nu ska det ätas fisk, sista målet för dagen! :)Kommentarer

Kom ihåg


Trackback