Workshop

 
Jag behöver skriva av mig lite. Jag har minst sagt haft en omtumlande dag. Jag börjar från början..
 
Dagen har inneburit workshop med bästa Carina Isaksson och Cecilia Benjaminsson. Även grymma Semiran Dag och Madde Myhr var där och peppade och delade med sig av kunskap och erfarenheter. Vi började med lite klackträning, rörlighet och fortsatte in på poseringsträning med klackarna och genomgång av nya I-walken. Efteråt var det dags för träning. Tabata med Carina och löppass med Cicci. Galet jobbigt såklart mitt i brinnande diet, men jag hade förberett mig mentalt och med pwo i högsta hugg så tyckte jag att det gick väldigt bra.
 
Löpningen byttes dock ut för min del och ersattes av 20 min rodd med självaste Mr Tyngre!! Aningens starstruck. Jag och min fina team-mate Carina svettades ikapp med Alex och körde igenom 20 stycken 20/40 skapligt jobbiga ro-för-livet-intervaller. Självklart blev det en liten fotografering efteråt när vi var som absolut mest svettiga och trötta ;)

 
Efter träningen så var det dags för lite föreläsning och erfarenheter från Carina och Cicci. Väldigt användbart och man har skapligt mycket att lära sig om sig själv om man ska bli långvarig i denna sport. Mycket mental träning, motgångar och jävlar anamma! Men jag älskart!
 
God lunch (självklart nyttig men sprängfylld med bra energi) avslutade dagen och jag fick lite ensamtid med Carina då hon drog in mig i ett rum när allt var slut. Hon ville snacka lite om min form och fråga hur jag känner mig inför Battle. Utan att gå in allt för mycket på allt vi pratade om så berättade hon i alla fall att hon märkte att jag var stressad, speciellt mentalt. Detta syns direkt på min form har både jag och hon lärt oss sen sist. Hon sa att jag inte riktigt var i den form jag var inför mina förra tävlingar och att hon var orolig att jag inte var mentalt förberedd inför nästa helg. Förhoppningar etc. Jag suger alltid åt mig allt hon säger som en svamp.. och jag respekterar allt hon säger. Uppskattar att hon bryr sig och det är därför hon är sån stor stjärna i mina ögon. Hon gav mig inga direktiv, det var inte ett sånt samtal, men hon sa åt mig att ta mig en funderare beroende på hur min tömning går nästa vecka. Ja, i alla fall.
 
Jag känner så här, och det förklarade jag även för henne och hon förstod; jag är HELT till hundra procent inställd på att tävla. Jag förstår att min form inte är som den var i somras.. jag ser det i spegeln och jag ser det på vågen. Jag har väl egentligen hela tiden sett Tyngre Classic som "huvudtävlingen" och Battle som en jäkligt bra erfarenhet. Jag har absolut inte några som helst förväntningar på min form och placering på Battle. Jag har inte ens förhoppningar om någonting. Jag gör mitt bästa och planerar att ha så kul jag bara kan. Den erfarenhet jag plockar upp på Battle kommer vara ovärdelig. Färgläggning, ytterligare en tömning, hur fungerar kroppen efteråt.. etc etc. Sen har jag ytterligare tre veckor på mig att förbättra fysiken.
 
Jag förstår att alla fungerar olika mentalt, det är uppenbart. Men JAG fungerar på det sättet att jag behöver bestämma mig helt för att sedan kunna hålla fokuset mentalt. Någorlunda. Om jag skulle dra mig ur nu (vilket jag absolut skulle kunna göra.. jag skäms inte för det) så skulle mitt psyke bara skratta åt mig nästa gång jag bestämmer mig. Jag är helt enkelt inte redo att inte tävla. Haha. Jag vill tävla, jag vill ha roligt på tävlingen. Eftersom jag inte har varken förväntningar eller förhoppningar på min form så ska jag även se till att ta det så lugnt som möjligt nu innan. Göra exakt som coach F säger, följa tömningsschemat, inte övergöra saker, vila tillräckligt, sova tillräckligt. Sen får jag helt enkelt se hur kroppen ser ut :)
 
Som en sista mental boost så åkte jag med sambon till jobbets gym, gick 35 min uppför på löpbandet och gick sedan 30 min hem. Bara för att slå soffpotatisen som hellre ville ligga kvar och dricka Pepsi Max i soffan!
 
Fy bubblan va jag längtar till nästa helg! Jag lovar, jag ska göra mitt allra bästa och samtidigt ha för j-vla roligt.
Kommentarer
» Anna

Hej
Vad trist att formen inte är helt på plats. Vad tror du själv det beror på och varför? Är det Dieten, träningen?

Svar: Jag vet faktiskt inte.. ibland tajmar man inte rätt och så tror jag vissa saker har att göra med bandyn som jag försökt köra samtidigt. Man får prova olika saker inför varje tävling så lär man sig nog om sin kropp till slut. Men till Tyngre classic blir det säkerligen bra :D
Malin


Kom ihåg


Trackback