Efter motivation tar disciplinen vid

Det rullar på. Har lite dagar med dipp ibland men de är bra mycket färre än förra dieten. Hade en rejäl dipp förra måndagen. Slutade med att jag drog i mig två kanelbullar, en pizzasallad och en slice kebabpizza från kollegan utöver den planerade middagen. Så sjukt gott. Ångrar INGENTING! Haha. Från att hålla mig helt strikt i ca 1,5 månad till ett rätt stort snesteg. Vikten påverkades såklart inte så mycket, men mitt mentala sinne påverkades nog litegrand. Har haft svårt att motivera mig med kosten vissa dagar efter det. Typ som att jag fått smak på det goda och gärna vill ha mer ;)
 
Motivationen är helt enkelt inte alltid på topp inför allting. Sover jag exempelvis dåligt går det ut över hela min kropp dagen efter. Svårt att tänka positivt med kosten och ingen energi eller glöd till träningen. Men det är då disciplinen tar vid. Det brukar i stort sett alltid sluta bra till sist, men det krävs att hornen växer lite. Sambon brukar pika mig när han ser att jag är på väg ner i det bedrövliga träsket. Blir alltid skitsur då, men det funkar för jag känner alltid av lite jävlar anamma på grund av det. Han känner mig väl ;)
 
Känner mig lite som en räka just nu. Har jag ens byggt nå muskler senaste 10 månaderna sen Tyngre??! Ändå har jag minst 10 kg kvar till scenform. Hujedamig, hur ska det gå. Var jag så jäkla liten sist också?
 
Jag går in i en skapligt snurrig period just nu. Bandyn måse prioriteras nära slutspelet vilket innebär att jag behöver vara med på så många ispass som möjligt, vilket i sin tur påverkar mitt jobbschema till det katastrofala. Vågar knappt titta på det. Kommande 5-6 veckor innan SM-slutspel och Thailand kommer innebära det hoppigaste schemat hittills på jobbet. Det kommer krävas bra planering och bra sömn. Tur mina vänner vet hur jag har det under bandysäsongen.. för nu blir det värre innan det blir bättre :)
 
Skapligt flum-inlägg. Lite för disträ för att bygga upp en röd tråd.
Nu blir det film och barnspel på mobilen för hela slanten!
 
Senaste tävlingsformen.. kan jag slå detta i höst?
 Lång tävlingsdiet

 

En månad in i dieten och vågen visar ca 6-7 kg minus. Jag är nöjd och tuffar på mot höstens tävlingar. Mer taggad än mig, så här långt innan, vettetusan om man kan bli, ha.

Många har reagerat på att jag börjar med dieten så pass långt innan.. och det finns såklart en förklaring till det.
 
När jag tog kontakt med min coach Carina i november så gav hon mig tydliga instruktioner om att vi skulle påbörja vårt samarbete senast 1 maj och att jag då skulle väga max 70 kg (ca 10 kg från tävlingsvikt). Hur jag kom dit från nuvarande vikt fick jag ansvara för själv. Ville jag starta tidigare med henne eller ville jag klara det själv.
 
Jag valde att försöka mig på det själv. Någonting måste man ju fixa själv ;) Men i mellandagarna bestämde jag mig istället för att ta hjälp av en vän (Niclas) som är utbildad och även insatt i branschen. Jag var lite nyfiken på hur han skulle lägga upp min mat och det är alltid bra att testa att se hur andra ser på kost och diet. Dessutom funkar jag rätt bra mentalt när någon annan säger åt mig vad jag ska göra.
 
Sagt och gjort diskuterade vi upplägget. Efter bandysäsongen i slutet av mars ska jag och sambon till Thailand i två veckor. Sist jag var i thai så dietade jag och där och då bestämde jag att jag aldrig någonsin ska dieta när jag är där. Jag vill istället kunna hålla en bra nivå med mat men ändå kunna äta vad och hur mycket jag vill.
 
Eftersom jag kommer hem från thai ca två veckor innan den 1 maj så bestämde jag och Niclas att jag skulle nå 70 kg redan innan resan. Detta förvandlades sedan till 68 kg veckan innan resan när Niclas gjorde min viktminskningsplanering .. vad hände där liksom?! ;)
 
Så där har ni förklaringen. Jag tycker det är rätt skönt att ha gott om tid på mig då jag gick upp så pass mycket efter senaste tävlingen. Jag skyller på USA-resan i somras. Hade lyckats hitta en bra offseason-vikt innan men i matens förlovade land blev det för mycket av det goda helt enkelt ;) .. och det får man jobba för nu helt enkelt.
 
#körbahkör